Uw leverancier voor maatpakken in heel Nederland. Zakelijk, formeel, bruiloft of casual.

De knopen regels

Knoop je nou de bovenste of onderste knoop van je jasje.. of allebei? En als je nou meer dan twee knopen hebt? Of zijn de knopen regels gewoon grote onzin zonder reden? Geen paniek! Ik zal haarfijn uitleggen welke knopen je wel en niet hoort vast te knopen, vooral ook waarom!

 

knopen

Waarom moet de onderste knoop nou zo nodig open?

Het gerucht gaat dat er begin vorige eeuw een oversized koning een te grote buik had om zijn onderste knoop dicht te knopen. Deze liet hij daarom open, waarop de trend was geboren.

Wel of niet waar gebeurd, als er een algemeen aangenomen regel is als het gaat om Suits, dan is het deze wel. Om deze reden zie je gewoon silly uit als je de onderste knoop dichtknoopt. Hiermee lijkt het alsof je niet weet hoe je een pak hoort te dragen.

Omdat het een regel is welke zo sterk is aangenomen, worden alle Suits gemaakt met de wetenschap dat de onderste knoop niet wordt dichtgeknoopt. Met deze gedachte worden dus alle Suits ontworpen! Het toch dichtknopen verstoort het model van een Suit en dat ziet er niet uit. Conclusie: gewoon aan de ongeschreven regel houden.

 

Welke knoop dan precies?

Ok, dus we zijn het ermee eens dat we de regel gewoon opvolgen. Maar hoe zit dat dan, welke knoop moet nou en open en welke moet er dicht?

- De vuistregel is: altijd de onderste knoop open laten
Zoals al aangegeven, een Suit is er niet op gemaakt om de onderste knoop dicht te knopen.

- Staand altijd dichtknopen
Daarmee is een Suit juist gemaakt om geknoopt door het leven te gaan. Geknoopt geeft een Suit je de juiste silhouette. Daarom zodra je staat: knopen!

- Alle knopen open in een zittende positie
Het dichtlaten van je knopen in een zittende positie zorgt ervoor dat de fabric gaat trekken aan je knoop. Dit voelt (en vooral ziet) er erg ongemakkelijk uit.

- Tijdens het dansen mogen alle knopen open
Om de bewegingsvrijheid te bevorderen mogen alle knopen open.

 

Single breasted suits:

1 knoop: knoop de enige knoop die er is

2 knopen: onderste knoop altijd open, bovenste dicht

3 knopen: onderste knoop altijd open, middelste altijd dicht, bovenste is optioneel open of dicht

Double breasted suits:

4 knopen (4×2): onderste twee altijd open, knoop de bovenste twee dicht

6 knopen (6×2): onderste twee altijd open, middelste twee knopen knoop je dicht, bovenste twee altijd open

 

 

Helder, voor eens en voor altijd. Nu hoef je nooit meer voor gek te lopen door met een verkeerde knoop dicht rond te lopen.

 

1 commentaar

Laat een antwoord achter